Velkommen til Afasiforeningen i Østfold   Click to listen highlighted text! Velkommen til Afasiforeningen i Østfold

Afasiforeningen i Østfold

25-års jubileum i Afasiforeningen i Østfold

6. juni 2015 feiret Afasiforeningen i Østfold at det er 25 år siden foreningen ble stiftet. 58 medlemmer og andre inviterte gjester fant veien til Furuly i Råde. Feiringen startet med konsert. Sanger og artist Bjørnar Spydevold og pianist Kari Stokke serverte en allsidig konsert med sanger av ulike sjangre. Forsamlingen ble oppfordret til å være med i flere av de kjente refrengene. Bjørnar bandt det hele sammen med gode kommentarer og historier fra Østfold, perfekt støttet av Kari! Gjennom konserten ble stemningen for resten av kvelden ”satt”.

Etter en liten pause startet vi opp igjen med foreningens egen sang, omdiktet fra ”Vi tar en rungende…..”. Deretter ble det servert en innholdsrik og smakfull ”Jubileumstallerken”. Det rådet god stemning rundt bordene under måltidet, og nye bekjentskaper ble gjort!

Så var det leder Inghilds oppgave å invitere forsamlingen med på et tilbakeblikk på foreningens 25-årige historie: Foreningen har hatt et varierende liv! Et interimsstyre ble nedsatt i samarbeid mellom Afasiforbundet i Norge og Nasjonalforeningen for folkehelsa i Østfold i desember 1989. Den 28. mars 1990 var det klart for stiftelsesmøte i Fylkeshuset i Sarpsborg, og Afasiforeningen i Østfold ble dannet. Gjennom de første åra var det en betydelig vekst av medlemmer og aktivitetstilbud opp til en topp (145 medlemmer). Så kom en periode med utflating før nedturen tok til. I 2010 møtte bare 7 medlemmer på årsmøtet, og nedlegging ble drøftet. Men ingen av de fremmøtte ville legge ned afasiforeningen! Det ble i stedet bestemt å gå videre med 2 arrangementer årlig. Kontakt og samarbeid med andre foreninger ble til god støtte, og aktiviteten kunne snart utvides! Medlemstallet er nå på god vei oppover igjen (80 stk.). Inghild framholdt den fundamentale betydningen av hvert enkelt medlems innsats gjennom det å være medlem, å delta i arrangementene når det passer og gi innspill til styret. Hun berømmet foreningens styre for felles innsats, stor trofasthet, lojalitet og pålitelighet. Som avrunding på tilbakeblikket ble styret kalt fram og presentert.

Så var det behov for ny pause mens  kakebordet ble dekket. Noen kommenterte at det var et skikkelig ”landsens kakebord” slik det var på landet før i tida! Forsamlingen gjorde ære på kakene, og det ble på nytt synlig og hørbar aktivitet rundt bordene. Nå var det også tid for hilsener og gaveoverrekkelser fra noen av gjestene. Så var jubileumsfeiringen til ende, og mange hadde tid til en avsluttende prat på vei ut i den lyse junikvelden. Afasiforeningen i Østfold ser framover mot nye år med god aktivitet til beste for mennesker med afasi og kommunikasjonsvansker og deres pårørende i Østfold.

print

Legg igjen en kommentar

Click to listen highlighted text!