Velkommen til Afasiforeningen i Østfold   Click to listen highlighted text! Velkommen til Afasiforeningen i Østfold

Afasiforeningen i Østfold

25-ÅRS JUBILEUMSTUR TIL LYSEKIL

12. september var dagen for østfoldingenes jubileumstur til Lysekil på svenskekysten. De 5 første gikk på tur-bussen i Moss kl. 08.00. Etter 3 påstigninger med et kvarters mellomrom sørover langs E 6 var alle 19 om bord. Vi forlot Østfold i lettskyet vær og god temperatur; det perfekte vær for en buss-tur!

 Alle var spente på hva dagen ville bringe! Sjåfør Gunnar viste seg å være ”den rette” mannen for oss. Han var rolig, hyggelig og hjelpsom og gav oss en behagelig reise på den smale og svingete kystveien fra Grebbestad til Lysekil og tilbake. Underveis informerte han om kjente steder vi kjørte igjennom.

Første stopp var Tanum Strand. Der stod en rikholdig frokost-buffet dekket og ventet på at sultne nordmenn skulle forsyne seg! Alle var jo sultne etter å ha stått tidlig opp, og vi koste oss med ”lang frokost”. Noen stekte seg vafler for virkelig å nyte den siste kaffekoppen før turen fortsatte!

Mette og fornøyde fant vi tilbake til bussen som tok oss videre sørover gjennom kystlandskapet. Vi kjørte gjennom kjente sommersteder som Sannäs, Grebbestad, Fjellbacka og Hamburgsund m.fl. Overalt var det stille; nesten ikke biler eller mennesker å se. Dermed kunne vi nyte den spesielle sensommer-freden som rådet over vakker natur med sjø og skjærgård og jordbruksområder innimellom. Gjennom tettstedene beundret vi nye og gamle hus og sommerhus og fine, velstelte hager med både blomster og frukt!

Vel framme i Lysekil var himmelen blå, sola varmet og vi fikk en liten stopp inne i sentrum. Parkene var grønne og frodige og velstelte. Det bugnet fortsatt av sommerblomster, bl.a. mengder av store georginer. Havets Hus/Akvarium ligger helt nede i sjøkanten, og derfra hadde vi flott utsikt  til skjærgården. Inne i Havets Hus var det få andre turister enn oss. Det gav fred og ro til å studere livet i vann i et tempo som passet den enkelte. Akvariene var også godt tilgjengelige for rullestolbrukere. Tydelige skilt gav informasjon (også på norsk) om hva vi så. Underveis på vår vandring gjennom Havets Hus fikk vi mange anledninger til å utveksle forundring og tanker om alle de underlige eller fantastiske skapningene vi så.

Litt slitne av en mengde synsinntrykk og mange skritt måtte vi forlate Lysekil. Tilbaketuren gikk også langs kysten, og på Hotell Tanum Strand ventet middagen. Vi fikk servert smakfulle kyllingbryst med risotto og salat. Til dessert var det eplepai med vaniljekrem-saus og KAFFE. Stemningen var god rundt bordene våre i restauranten som ligger helt ned på brygga.

Før vi igjen skulle krysse riksgrensa til Norge, ble det en liten stopp for svenskehandel på Nordby Handelssenter. Så var det bare noen få minutter til å forberede avskjed med de første som skulle forlate oss ved Halden. Sjåfør Gunnar ble behørig takket for innsatsen med å lede oss trygt , informativt og behagelig gjennom hele dagen. Turdeltagerne klappet for turen, og de fleste hadde nok oppnådd deler av målene for turen: Å få erfaringer gjennom mange sanser og å bli bedre kjent med hverandre gjennom felles opplevelser!

 Inghild (ref.)

print

Legg igjen en kommentar

Click to listen highlighted text!